Klaus Iohannis, primit de către preşedintele Republicii Cabo Verde, José Maria Neves, la Palatul prezidenţial

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit luni de către José Maria Neves, preşedintele Republicii Cabo Verde, la Palatul prezidenţial.

În cadrul ceremoniei oficiale, la care au fost prezente şi soţiile celor doi şefi de stat, au fost intonate imnurile naţionale, conform imaginilor transmise de Administraţia Prezidenţială.

Vizita de stat în Republica Cabo Verde va prilejui consultări ale preşedintelui Iohannis cu preşedintele Jose Maria Neves. Programul oficial va include, de asemenea, întrevederi cu preşedintele Adunării Naţionale, Austelino Tavares Correia, cu prim-ministrul Jose Ulisses Correia e Silva şi cu primarul oraşului Praia, Francisco Avelino Carvalho. Totodată, Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu foştii studenţi din Cabo Verde care au învăţat în România.

România şi Republica Cabo Verde au stabilit relaţii diplomatice la 17 septembrie 1975, la două luni de la proclamarea independenţei acestei ţări (5 iulie 1975).

Klaus Iohannis a participat, duminică, la ceremonia de rămas bun organizată la State House din Dar es Salaam cu ocazia încheierii vizitei sale oficiale în Republica Unită a Tanzaniei.

Şeful statului va încheia vizitele în Africa pe 23 noiembrie. Ultima deplasare din acest turneu este în Republica Senegal, unde preşedintele Klaus Iohannis va avea consultări politice cu omologul Macky Sall.

Programul oficial al vizitei mai include, printre altele, participarea celor doi şefi de stat la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite din Senegal, care va găzdui cele 34 de agenţii ale ONU prezente în această ţară. Preşedintele Iohannis va avea o întâlnire şi cu foşti studenţi senegalezi în România.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: