Skip to content
Politică

Klaus Iohannis: PSD a ajuns un partid anti-european. Este în opoziție cu românii

secundatv.ro

Klaus Iohannis vine cu un val de atacuri uriașe la politicieni.

Președintele spunea că ipotetic nu ar mai pune un alt premier PSD fiindcă dacă aveau unul bun îl puneau până acum și că sunt numai penali la vârful partidului.

De asemenea, președintele a mai spus că e un dezastru ce se întâmplă în România, făcând referire la o eventuală ordonanță de urgență pe care ar pregăti-o Guvernul cu privire la amnistie și grațiere. Iohannis a spus că încă din campania pentru alegerile prezidențiale din 2014 și 2016 a vorbit despre această posibilitate că cei de la putere, din PSD, urmăreau să dea o astfel o ordonanță pentru a-ai ajuta pe cei cu probleme penale, anunță Antena3.ro.

Președintele spunea și despre propriul program privind educația, îi invita pe tineri să rămână în România sau dacă au plecat să se întoarcă și să pună umărul la ridicarea României. Mai spunea că, chiar dacă sunt probleme și e greu în momentul de față în țară, pentru tineri ar trebui să rămână o opțiune să rămână în țară.

Klaus Iohannis s-a întâlnit într-un restaurant din București cu nouă tineri care au câștigat un concurs ce a avut ca scop încurajarea spiritului civic.

50 de tineri din România s-au înscris în competiția Civic Avengers care a avut ca scop încurajarea spiritului civic al românilor. Competiția face parte dintr-un proiect derulat de asociația Inițiativa România în parteneriat cu Fundația Friedrich Nauman pentru Libertate și sprijinit de Ambasada Canadei.

Întrebat dacă a văzut și a analizat discursul lui Liviu Dragnea de la ședința Consiliului Național al PSD, inclusiv acuzațiile pe care i le aduce, Iohannis a spus că ”acest discurs permite doar concluzii triste, triste pentru PSD, dar mai ales pentru România.

Arată clar, răspicat, pe față, că PSD a ajuns un partid anti-european, anti-justiție, anti-investiții, anti-afaceri. Este trist, e foarte trist. Fiindcă pe de altă parte, toate sondajele arată că românii sunt pro-europeni, vor locuri de muncă, își doresc o justiție dreaptă, își doresc foarte mult un stat de drept. PSD a ajuns în opoziție cu românii. E un rezultat care ar trebui să ne dea foarte mult de gândit. M-a întristat că România a ajuns în 2018 să discute public dacă să dăm sau nu amnistie și grațiere pentru infractori, polticieni, corupți. E ceva inimaginabil. La 29 de ani după Revoluție, când am lucrat tocmai pentru drepturile și libertățile noastre, pentru o democrație în stil european”.

1 comentariu la “Klaus Iohannis: PSD a ajuns un partid anti-european. Este în opoziție cu românii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *