Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, replică la proiectul lui Nicolicea: Nu mi se pare o inițiativa grozavă

caleaeuropeana.ro Klaus Iohannis

Klaus Iohannis președintele României a reacționat la propunera celor patru parlamentari PSD care doresc restrângerea atribuțiilor sale în a a mai  organiza referendumuri.

„Cred ca sunt si alte lucruri mai importante despre care ar trebui sa se discute in Parlament. Nu mi se pare o initiativa grozava, dar Parlamentul are toata libertatea sa discute ce crede ca este necesar”, a afirmat Klaus Iohannis. Seful statului a considerat insa ca ideea lansata de Liviu Dragnea „merita discutata”. „Daca ar fi sa discutam aceasta chestiune, ramane doar de stabilit pentru ce ar convoca Parlamentul un referendum, pentru ca, deocamdata, daca Parlamentul decide sa schimbe Constitutia, oricum se convoaca referendum. Se poate discuta chestiunea”, a spus presedintele, potrivit hotnews.ro.

Seful statului a precizat că ideea lansată de Liviu Dragnea, liderul PSD, trebuie discutată, „daca ar fi sa discutam aceasta chestiune, ramane doar de stabilit pentru ce ar convoca Parlamentul un referendum, pentru ca, deocamdata, daca Parlamentul decide sa schimbe Constitutia, oricum se convoaca referendum. Se poate discuta chestiunea”, a completat presedintele.

Liviu Dragnea, liderul PSD a declarat, miercuri, că inițiativa propusă de deputatul PSD Eugen Nicolicea, de modificare a Legii referendumului, nu a fost dezbătută în interiorul PSD, Dragnea a mai subliniat, că orice aastfel de inițiativă, rămâne „doar o iniţiativă”, deoarece nu se bucură de sprijinul partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *