Skip to content
Politică

Klaus Iohannis respinge proiectul lui Viktor Orban: Nu trebuie să deschidem noi falii în cadrul UE

Inquam Photos/ Octav Ganea

Klaus Iohannis a declarat că nu susține ideea premierului Ungariei, Viktor Orban, privind crearea unei noi Europe Centrale, și asta deoarece nu dorește să se deschidă noi „falii” în cadrul Uniunii Europene. Eu n-o să mă implic niciodată pentru a crea subentități în Uniunea Europeană, a insistat președintele, scrie b1.ro.

Eu mă implic pentru Uniunea Europeană, nu pentru o altă entitate pe care am crea-o în plan mai mic și mai apropiat. Nu sunt de părere că trebuie să deschidem noi falii în cadrul UE, dimpotrivă trebuie să ne implicăm, fiecare cât poate de bine, pentru a închide faliile existente. Avem în continuare falia est-vest care are origini istorice, este o falie care vine pe fosta Cortină de Fier. Eu m-am implicat foarte mult și rămân foarte implicat pentru a o închide. Există pe de altă parte, în cadrul UE anumite abordări principial ușor diferite între nord sud și aici trebuie sa intervenim. Eu n-o să mă implic niciodată pentru a crea subentități în Uniunea Europeană, care ar deschide și noi falii. Aceasta este o abordare pe care nu o voi sprijini„, a declarat Klaus Iohannis.

Aflat sâmbătă seara, la Timişoara, unde a participat la o serie de evenimente dedicate Revoluţiei Române organizate de Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania, premierul Ungariei, Viktor Orban, a lansat un apel la construirea unei noi Europe Centrale și invitația României de a se angaja, alături de Ungaria, în acest proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *