Skip to content
Europa

Klaus Iohannis: România trimite ajutoare noi în Ucraina

presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis reia mesajele guvernului și transmite, pe Twitter, că România va trimite ajutoare în Ucraina.

România se alătură partenerilor săi în sprijinirea noilor sancțiuni pentru a consolida și mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina. Sprijin suplimentar umanitar și militar urmează să fie trimis în Ucraina„, anunță Iohannis.

România trimite o nouă tranșă de ajutoare în Ucraina, în valoare de 3 milioane de euro, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru, în timpul ședinței grupului pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina. În Ucraina a ajuns deja o primă tranșă de medicamente și echipamente sanitare. Noua tranșă va cuprinde combustibili, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apă și medicamente.

Guvernul a anunțat și disponibilitatea de a prelua răniți ucrainieni în spitalele din rețeaua militară și civilă. Executivul a primit pe platforma special lansată 1.269 de oferte de sprijin din partea societății civile, agenților economici, altor categorii de voluntari, constând în alimente, apă, medicamente, cazare, transport și alte forme de sprijin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *