Skip to content
Politică

Klaus Iohannis salută inaugurarea mandatului noului președinte al Croației

Președintele Klaus Iohannis salută inaugurarea mandatului noului președinte al Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, informează un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Alegerea noului președinte Kolinda Grabar-Kitarovic reprezintă un „moment important în politica internă croată, fiind prima femeie politician care câștigă funcția supremă în stat prin sufragiu universal direct, dar și un nou început al relațiilor foarte bune dintre România și Croația”.

Potrivit Administrației Prezidențiale, la Zagreb, la festivitatea de depunere a jurământului și de inaugurare a mandatului președintelui Republicii Croația, va participa, din partea președintelui României, consilierul prezidențial Andrei Muraru.

”Prezența unui reprezentant al președintelui României la ceremoniile de depunere a jurământului de către Kolinda Grabar-Kitarovic se înscrie în contextul general al bunelor raporturi bilaterale dintre România și Croația, cu scopul intensificării dialogului, dinamizării cooperării economice și consolidării cooperării româno-croate în plan regional, european și internațional. Mandatul noului președinte începe pe 19 februarie, la încetarea mandatului președintelui Ivo Josipovic. România a recunoscut Croația la 18 ianuarie 1992, iar relațiile diplomatice au fost stabilite la 29 august 1992”, se spune în comunicat, citat de agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *