Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, scrisoare pentru Majestatea Sa Regele Mihai

După ce premierul Victor Ponta, în numele Guvernului României, i-a transmis un mesaj Regelui Mihai, cu ocazia zilei de naștere a acestuia, și prezidențiabilul ACL și președinte al PNL, Klaus Iohannis, a decis să îi ureze cele ce se cuvin Majestății Sale.

Redăm integral scrisoarea lui Klaus Iohannis către Regele Mihai:

”Scrisoare adresată Majestății Sale Regele Mihai I al României

Majestatea Voastră,

Îmi revine onoranta datorie și îmi face o deosebită plăcere să Vă adresez tradiționala urare de ”La mulți ani!” cu ocazia aniversării celor 93 de ani. La această vârstă frumoasă, Vă felicit pentru lecția de credință și patriotism pe care o oferiți românilor de atâtea decenii, pentru felul impresionant în care ați răspuns chemării națiunii Voastre, ori de câte ori Vi s-a cerut. Pentru verticalitatea și constanța acțiunilor, reprezentați pentru mulți dintre tinerii noștri dovada demnității statale, iar în conștiința publică sunteți cea mai importantă figură a istoriei României din secolul XX. Privilegiul de a fi contemporanul Vostru îmi arată că oricât de grele au fost încercările prin care ați trecut, loialitatea făță de Țară și simțul de răspundere reprezintă calități care pot înfrunta orice pericol.

Sire,

La aproape nouă decenii distanță de la momentul când ați urcat pentru prima dată pe tron, istoricii au reliefat judicios virtuțile personale de care ați dat dovadă.Ca Rege, comandant suprem al Armatei, soț, tată și reper al Exilului, ați dovedit că valoarea regalității constă în dragostea și chibzuința cu care V-ați îndeplinit orice îndatorire, cu credință și cuviință. Rezistența cu care V-ați opus tuturor tentativelor nedemocratice și ați rămas neclintit în slujba democrației și libertăților mă îndreptățesc astăzi să afirm că România are în Majestatea Voastră un reper definitiv. De asemenea, sper că națiunea română va vedea în continuare în Familia Regală o sursă de mândrie, identitate și continuitate.

Așa cum am mai spus, doar cine cunoaște cu adevărat meritele Voastre, Vă poate aprecia astăzi calitățile. De aceea, nu am nici un motiv să nu cred în continuare că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund și mai cuprinzător în anii următori.

Cu ocazia acestei aniversări, vă rog să primiți, din partea mea și a Partidului Național Liberal, cele mai distinse omagii şi gânduri frumoase, alături de Augusta Voastră Familie.”

2 comentarii la “Klaus Iohannis, scrisoare pentru Majestatea Sa Regele Mihai

  1. cine v-a scris aceasta scrisoare domnule iohannis> ca dumneavoastra sigur nu ati fost in stare! abia astept o dezbatere electorala intre dumneavoastra si ceilalti candidati. o sa va faceti singur de rusine!!

  2. Cat de fals si de ipocrit poti sa fii sa scrii randurile astea cand ai in spate toata clica lui Basescu, care se hlizea cand betivul ala il facea tradator si vanzator de tara pe Majestatea Sa ? Isi aduce aminte cineva sa fi avut profitorul asta de Iohannis vreo reactie cat de marunta cand Basescu a deversat toate mizeriile alea ??? Va spun eu, nu a avut !!! Asta e neamtul care vrea sa ne conduca ! Putea ingaima ceva fie si pentru respectul unei Case Regale de origine germana, pasa-mi-te ca a lui. Dar era mai comod sa-l pupe in dos pe Basescu, fie si prin tacere. Sa-ti fie rusine, politrucule !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *