Skip to content
Politică

Klaus Iohannis se declară nemulțumit: Din păcate…

Președintele Klaus Iohannis a transmis joi, într-un mesaj adresat Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, cu ocazia aniversării a 145 de ani de la înființare, că modernizarea agriculturii și reformarea sa ca motor de creștere economică sunt esențiale, informează Administrația Prezidențală.

”Din păcate, după 25 de ani de reforme şi miliarde de euro investiţi, dezvoltarea sustenabilă întârzie să apară în agricultura şi satul românesc. Modernizarea agriculturii şi reformarea sa ca motor de creştere economică sunt esenţiale. Pentru aceasta avem nevoie de iniţiativă privată, de mici industrii şi ferme familiale, de modernizare tehnologică şi infrastructură adecvate”, a transmis șeful statului, potrivit sursei citate.

Astfel, Klaus Iohannis a subliniat că Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca are un rol impotant în asigurarea evoluției sectorului agricol.

”Din această perspectivă, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca poate avea un impact social semnificativ asupra evoluţiei sectorului agricol, atât la nivel național, cât şi regional, prin pregătirea profesioniştilor de care acest domeniu are atâta nevoie”, a precizat președintele.

”În calitate de continuatori ai Şcolii Superioare de Agricultură din Cluj, fondată în octombrie 1869, aveţi o tradiţie care inspiră şi care vă responsabilizează deopotrivă. Rezultatele de excepţie obţinute de-a lungul anilor de profesorii, cercetătorii şi absolvenţii Universităţii sunt dovada importanţei pe care o acordaţi zonei de cercetare-inovare, un pilon al activităţii dumneavoastră şi în opinia mea, un pilon în dezvoltarea României puternice”, a mai transmis Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului a amintit că recent a anunțat lansarea unei consultări publice pe tema educației, exprimâmndu-și astfel speranța că va găsi în rândul comunității academice parteneri în acest demers.

”Avem nevoie de o viziune modernă, cu obiective clare, cuantificabile şi pe termen lung, de măsuri concrete şi de un cadru normativ stabil, bazat pe principii agreate şi susţinute de toți cei implicați în sistemul de învățământ, dar și de întreaga societate. Această nouă viziune trebuie corelată cu priorităţile pe termen lung ale României, iar relansarea sectorului agricol şi specializarea inteligentă în domeniile conexe sunt esenţiale pentru acest deziderat”, a mai transmis Klaus Iohannis.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *