Skip to content
Politică

Klaus Iohannis se întâlneşte cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel; tema discuţiei – bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, vineri, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, pentru a discuta despre bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027. Negocierile sunt coordonate de şeful Consiliului European în scopul de a se obţine cât mai rapid un acord la nivelul şefilor de stat şi guvern din Uniunea Europeană.

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte la Bruxelles (Regatul Belgiei) cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, agenda fiind dedicată negocierilor privind bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027.

Întâlnirea face parte din seria de reuniuni pe care preşedintele Consiliului European, Charles Michel, le are cu liderii statelor membre ale Uniunii în vederea pregătirii reuniunii extraordinare a Consiliului European din 20 februarie, privind negocierea viitorului buget multianual al Uniunii, scrie News.ro.

Negocierile referitoare la bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 au intrat într-o nouă etapă, în care coordonarea acestui proces a fost preluată de către Preşedintele Consiliului European cu scopul obţinerii, cât mai rapid posibil, a unui acord la nivelul şefilor de stat şi guvern din Uniunea Europeană„, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *