Skip to content
Politică

Klaus Iohannis se întâlnește luni cu președintele BERD

Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte luni, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti.

Preşedintele BERD se va afla în România luni şi marţi, pentru a purta discuţii cu oficialii români şi cu partenerii de afaceri.

Suma Chakrabarti se va întâlni şi cu premierul, Dacian Cioloş, ministrul Finanţelor Publice şi guvernatorul BERD pentru România, Anca Paliu Dragu, guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu. Preşedintele BERD va mai avea întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii de afaceri, ocazie cu care va discuta despre climatul investiţional, ritmul reformelor şi situaţia economică generală.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România. Până în prezent, BERD a investit peste 7 miliarde euro şi a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finanţare. Anul trecut, banca a adoptat o nouă strategie pentru România, care stabileşte priorităţile de investiţii pentru următorii patru ani: lărgirea accesului la finanţare, reducerea disparităţilor regionale prin îmbunătăţirea infrastructurii şi creşterea competitivităţii în sectorul privat, potrivit agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *