Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, semnal de alarmă la Florența: Democraţia nu e în pericol în UE, dar este sub presiune

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Florența, că la nivelul Uniunii Europene, democrația nu este în pericol, însă se află sub presiune, informează Agerpres.

Prezent la Conferinţa „The State of The Union”, organizată de Institutul Universitar European de la Florenţa, șeful statului a mai precizat că cei care cred în Europa trbuie să aibă mai mult curaj în condițiile provocărilor cu care se confruntă UE în acest moment, ca Brexitul, imigraţia sau şomajul.

Klaus Iohannis a mai spus că la nivel european ar trebui să se vorbească mai mult despre despre soluţii şi probleme rezolvate și mai puțin despre crize.

„Noi toţi, cei de aici, cunoaştem politicieni care merg la Bruxelles şi spun acolo că da, totul este în regulă, că UE este puternică şi vom continua pe acelaşi drum. Dar apoi vin alegerile şi pleacă la ei acasă şi cetăţenii întreabă: domnule politician, de ce nu ai făcut nimic acolo, de ce nu aţi construit drumuri? Politicienii vor răspunde: nu m-au lăsat cei de la Bruxelles. Aşa că învinovăţirea Uniunii Europene acasă, în fiecare stat, este extrem de populară, câtă vreme avem astfel de politicieni care între ei spun că UE este bună, dar acasă, când se duc în ţările lor, spun că UE nu e bună sau un lucru rău se întâmplă din cauza UE. (…) Nu trebuie să venim doar cu proiecte care să construiască viitorul, dar noi, ca politicieni, trebuie să fim şi sinceri. Dacă realizăm aceste oportunităţi pentru a mişca lucrurile în direcţia cea bună, facem acest lucru, dar, dacă nu reuşim să le ducem în direcţia cea bună, trebuie să recunoaştem că proiectul a fost greşit. Dar să nu încercăm de fiecare dată să învinovăţim Uniunea Europeană. Cu siguranţă greşesc şi cei de la Bruxelles, dar nu sunt de vină pentru tot”, a mai spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *