Skip to content
Politică

Iohannis şi Cioloş s-au implicat pentru românul condamnat la moarte în Malaysia

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, s-a întâlnit sâmbătă, 12 martie 2016, la Kuala Lumpur, cu ministrul de externe al Malaysiei, Dato’ Sri Anifah Aman, și Hajah Nancy Binti Haji Shukri, ministru la cabinetul prim-ministrului responsabil pentru justiție.

Demnitarul român efectuează o vizită de lucru în statul asiatic pentru a discuta cu autoritățile din Malaysia rezolvarea cazurilor celor patru cetățeni români arestați pentru trafic de droguri.

" "

În calitate de emisar special al Președintelui Klaus Iohannis și Premierului Dacian Cioloș, ministrul delegat a transmis scrisorile oficiale din partea celor doi înalți demnitari români, în care se face apel la clemență din partea autorităților malaysiene în cazul pedepsei cetățeanului român Ionuț Gologan, pentru a-i putea salva viața, transmite romaniatv.net.

În cadrul întrevederii, ministrul delegat și-a exprimat, de asemenea, speranța că deciziile justiției în cazurile celorlalți trei cetățeni români vor evita pedeapsa capitală și a subliniat importanța încheierii unor acorduri de colaborare în domeniul justiției între România și Malaysia.

De asemenea, demnitarul a mai evidențiat însemnătatea dialogului bilateral între cele două țări la nivel politic, cultural și educațional.

În cadrul deplasării în Malaysia, oficialul român a vizitat vineri, 11 martie 2016, închisoarea Sungai Buloh, unde a discutat cu unul dintre cetățenii români deținuți despre condițiile de detenție și despre modul în care avansează cazul său.
În prezent, patru români sunt arestaţi pentru trafic de droguri în Malaysia. Cel mai cunoscut caz este al lui Ionuţ Alexandru Gologan, în vârstă de 24 de ani, arestat în 2012 şi condamnat la moarte prin spânzurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *