Skip to content
Politică

Klaus Iohannis și generalul Nicolae Ciucă, prima apariție împreună după ce președintele a câștigat definitiv războiul cu MApN

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent, vineri, în Portul Contanța la exercițiul NATO „Sea Shield 2019”, cel mai mare exercițiu naval în apele teritoriale ale României, dar și în apele internaționale ale Mării Negre.

La eveniment s-a aflat și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Aceasta este prima apariție împreună a președintelui și a șefului Armatei, după ce solicitarea Ministerului Apărării de suspendare a decretului prin care a fost prelugit mandatul generalului Ciucă a fost respinsă definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiției.

Instanța a admis, miercuri, recursul formulat de președintele Klaus Iohannis  după ce, la finalul lunii ianuarie, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea MApN şi a suspendat decretul semnat de șeful statului.

Exercițiul „Sea Shield 2019” marchează împlinirea a 70 de ani de la înființarea Alianței Nord Atlantice și 15 ani de la aderarea României la NATO.

La exercițiu participă 14 nave militare românești, precum și nave și aeronave din SUA, Bulgaria, Grecia, Canada, Olanda și Turcia, în cooperare cu forțele armate georgiene și ucrainene.

În total, este vorba despre aproximativ 2.200 de militari care exersează proceduri de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, de suprafață și aeriene, adaptate la tipologia amenințărilor de securitate din regiunea Mării Negre, scrie b1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *