Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, tratament preferențial. Cum NU se aplică legea în celebra temă a caselor

Klaus Iohannis, tratament preferențial. Cum NU se aplică legea în celebra temă a caselor

Explicațiile evazive, în același timp halucinante ale lui Klaus Iohannis despre cele șase case sau locuințe, cum îi place să sublinieze, nu seamănă una cu alta, însă chiar și tratamentul Justiției într-un caz asemănător, este departe de a avea același deznodământ.

Astfel, ÎCCJ l-a condamnat joi pe Ioneluş Cârpaci la 7 ani şi 2 luni pentru obţinerea unor case în Timişoara prin acte false, în timp ce aceleași fapte săvârșite de către Klaus Iohannis încă sunt cercetate, potrivit Cotidianul.ro

Mai mult, tratamentul diferit al Justiţiei în aceste două cazuri aproape identice, cel al Clanului Cârpaci şi al Familiei Iohannis, arată o dublă măsură în faţa aceloraşi infracţiuni, astfel încît nu putem să nu remarcăm faptul că exact în ziua condamnării lui Cârpaci de către ÎCCJ, Klaus Iohannis a numit-o pe şefa ÎCCJ Livia Stanciu judecător la Curtea Constituţională!

Ne amintim că recent ÎCCJ a acceptat strămutarea procesului lui Klaus Iohannis, în care Preşedintele vrea rejudecarea dosarului casei pierdute la Sibiu, pe care a obţinut-o, conform unei sentinţe definitive, prin acte false, la fel ca şi Clanul Cârpaci!

Se poate observa fatul că  acest caz Ioneluş Cârpaci seamănă serios cu Cazul familiei Iohannis! În fond, este vorba despre acelaşi lucru: procurarea unor case pe baza unor documente false!

În ambele cazuri, cele care au constatat acest lucru au fost instanţele de judecată, numai că, în Cazul Cârpaci, după acţiunea civilă, procurorii au anchetat falsul şi din punct de vedere penal, trimiţînd dosarul în instanţă, astfel încît în ziua de 9 iunie 2016 s-a pronunţat sentinţa definitivă.

Mai mult, și în Cazul familiei Iohannis, instanţele civile au constatat falsul, anulînd toate actele rezultate din acestea şi au sesizat Parchetul!

Numai că, după ce dosarul de fals s-a plimbat pe la toate Parchetele (cel de la Sibiu, DIICOT Bucureşti, DNA), încă nu avem o soluţie, aşa cum s-a întîmplat în Cazul Cârpaci!

Totodată, deşi avea în mînă sentinţa definitivă prin care i s-a luat dreptul de proprietate asupra caselor obţinute prin fals, Klaus Iohannis a apelat la căile extraordinare de atac, solicitînd chiar strămutarea cauzei pe motiv că PRESA LOCALĂ ar face presiuni prea mari asupra instanţei din Braşov!

1 comentariu la “Klaus Iohannis, tratament preferențial. Cum NU se aplică legea în celebra temă a caselor

 1. Acest aspect al caselor ati indraznit sa-l scrieti abia acum dupa ce muntele de moralitate al Europei, prietena procurorilor si cea care sustine ca prezumtia de nevinovatie se aplica numai cind spune iohaniss?. Livia stanciu si-a primit coronita de la iohaniss – postul la CCR – pentru procesul din 2014 cu incompabilitatea si in avans pentru casele luate cu acte false. Ati fost pe faza cind ÎCCJ l-a condamnat pe Ioneluş Cârpaci la 7 ani şi 2 luni pentru obţinerea unor case în Timişoara prin ACTE FALSE. In prezent a disparut posibilitatea ca iohaniss sa piarda casele. Se aplica sintagma postul oferit – aduce procese câstigate.
  In alta ordine de idei trebuie sa va spun ca sunteti penibili. In era IT-ului nu sinteti in stare sa afisati ora si minutul la articol si la comenterii. Ce-i aia acum o oră şi 2 minute, acum 5 ore si 14 min..
  Daca va credeti un cite democrat atunci afisati comentariile imediat cu ora si minutul corespunzator. De ce va este frica de idei si solutii pe care ce-i care posteaza vi le pot oferi pe gratis?.
  Daca un mesaj il pun vineri pe acest cite el apare luni dupa ce trebuie sa-l cititi cu creionul in mâna iar atunci dispare articolul la arhiva iar eu cu ce m-am ales. Cu nervi ca azi inca exista multi acoperiti pe cite-ul asta. Acum ce-l putin stiu daca l-ati primit pentru ca nici asta in urma cu ceva zile nu exista ca posibilitate.
  Ati vazut interviul dat de preotul Chris Terheș la emisiunea lui Mihai Gâdea. Nu vi se pare ca sinteti la departare de ani lumina de democratie.
  Domnilor adaptati-va si tråiti in noua epocå daca nu vreti sa dispåreti. Alegerea va apartine.
  Cu mult respect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *