Skip to content
Politică

Klaus Iohannis: Un oraș plin de ambuteiaje e ca un om bolnav. Investițiile care trebuie făcute sunt multiple

Inquam Photos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis participă joi, de Ziua Mondială a Bicicletei, la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România. În cadrul evenimentului, șeful statului a vorbit despre investițiile necesare în transportul din orașe, așa încât traficul să nu mai fie sufocat de atâtea mașini.

În București până acum, e adevărat, s-au făcut mult prea puține, dar auzim de la dl Primar General că știe ce trebuie rezolvat, are soluții și cu siguranță în perioada următoare lucrurile se vor îmbunătăți. Nu-și dorește nimeni să meargă în oraș și să fie prins într-un ambuteiaj, deci putem porni de la premisa simplă că oricine-i dorește să se circule fluent. Cum se ajunge acolo, sigur, e chestiune și de investiție, și de tehnică, și de planificare.

Dacă transportul public în comun funcționează bine, un număr important de oameni preferă să lase mașina acasă și folosesc transportul public. Dacă trotuarele sunt bine amenajate, mulți merg pe jos. Dacă pistele pentru biciclete sunt bine amenajate, mulți merg cu bicicleta.

Nu există o rețetă minune, toate aceste lucruri fac un întreg care se numește un oraș funcțional.

Un oraș plin de ambuteiaje e ca un om care e bolnav. Investițiile sunt multiple care trebuie făcute. Să nu ne imaginăm că e suficient să tragem o linie pe prima bandă”, a declarat Klaus Iohannis, citat de b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *