Skip to content
Alegeri

Klaus Iohannis: Vă invit să organizați în cele mai bune condiții alegerile. Este posibil

Facebook

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunţat la debutul ședinței de Guvern, că alegerile parlamentare din 6 decembrie vor fi organizate, în ciuda faptului că în România au fost înregistrate doar în 24 de ore aproape 10.000 de cazuri noi de Covid.

Nu dorim să închidem economia românească, ci dorim să fie oamenii protejați. Da, vrem ca românii să-și continue viața, cât de mult se poate de cea normală. Suntem în condiții de pandemie și nu putem să facem abstracție.

Începe campania electorală și va fi organizată în condiții stricte. Vă invit să organizați în cele mai bune condiții alegerile. Este posibil. Am dovedit-o la alegerile locale.

Există multe discuții despre oportunitatea organizării alegerilor. Vă spun foarte clar: democrația nu poate fi pusă în paranteză, ea trebuie garantată! Se garantează prin alegeri, prin alegeri libere, iar națiunile puternice țin la alegeri chiar și în condiții de criză. Ce exemplu mai bun ca SUA? Acolo să ne uităm, la democrațiile consolidate, când vrem să vedem cum gestionează alegeri pe timp de criză. Acolo au aproape 100.000 de cazuri noi în fiecare zi. Au avut o prezență record. Dacă v-ați uitat la TV oamenii au stat la coadă și au ales. Sau să dăm exemplul din 1944, în plin război.

Națiunea română este una puternică și vom trece împreună prin această criză”, a spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *