Skip to content
Politică

Klaus Iohannis va participa, joi şi vineri, la reuniunea extraordinară a Consiliului European

presidency.ro
" "

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi şi vineri, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care se va desfăşura în format de videoconferinţă, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, pe agenda discuţiilor se află aspecte privind coordonarea Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19 şi acţiunea în domeniul sănătăţii, cu accent pe lecţiile învăţate din criza curentă, consolidarea rezilienţei UE în domeniul sănătăţii şi al managementului crizelor, în perspectiva creării unei Uniuni a Sănătăţii, precum şi aspecte privind cooperarea internaţională în domeniu.

" "
" "

De asemenea, se vor aborda chestiuni privind securitatea şi apărarea, în special cooperarea la nivel UE şi complementaritatea UE-NATO, şi aspecte privind Vecinătatea Sudică a Uniunii Europene – o dezbatere strategică în baza comunicării comune a Comisiei Europene şi Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate privind un Parteneriat reînnoit cu Vecinătatea Sudică.

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a avut o videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi alţi lideri europeni, în pregătirea reuniunii de Consiliului European.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *