Skip to content
Europa

Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European. Pregătirea pentru ridicarea graduală a restricţiilor anti-COVID, între subiectele de pe agendă

globsec.org
" "

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European, care are pe agendă teme precum coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, inclusiv în ceea ce priveşte vaccinarea, şi pregătirea pentru ridicarea graduală a restricţiilor.

Şeful statului va participa la reuniune, în format de videoconferinţă. „Principalele subiecte aflate pe agenda Consiliului European vizează coordonarea la nivel UE în contextul pandemiei de COVID-19, cu accent pe accelerarea producţiei, livrării şi distribuţiei de vaccinuri, pregătirea pentru ridicarea graduală a restricţiilor şi consolidarea răspunsului global al Uniunii Europene la pandemie.

" "
" "

De asemenea, vor fi discutate aspecte privind Piaţa Internă şi consolidarea sectorului digital. Liderii Uniunii Europene vor avea un schimb de opinii cu privire la situaţia din Mediterana de Est şi la relaţiile cu Turcia„, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Totodată, în cadrul reuniunii Consiliului European, preşedintele SUA, Joe Biden, va avea o intervenţie în care se va referi la perspectiva relaţiei dintre Uniunea Europeană şi SUA. Conform sursei citate de News.ro, în marja Consiliului European, va avea loc şi un Summit Euro, în format extins, în care se vor discuta aspecte privind rolul internaţional al monedei euro, cu accent pe importanţa politicilor economice solide pentru sporirea rezilienţei Zonei Euro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *