Skip to content
Opinii & Analize

Klaus, Werner, Iohannis… mai e cineva acasă?

Bun, e clar: nu mai avem nici președinte! Oricum tăcea mai tot timpul… Adică… nah, nici nu a mai ieșit la proteste cum o făcea anul trecut pe vremea asta, nici nu a mai mers neinvitat în ședința de Guvern să intre peste ăia și să le spună că are încredere în ei…

Iar acum, ce să vezi, a numit-o pe doamna propusă de Dragnea! Da, a fost de acord să fie prim-ministru, deși clar nu o voia nici el, fapt care repede i-a făcut pe cârcotași să spună că i-ar fi frică să nu-l suspende Dragnea.

Că dacă aveam un președinte curajos… Dar Klaus a fost curajos anul trecut când a mers în Parlament, la ședința de Guvern, când a ieșit în Piață alături de protestatari, când a ieșit public să apere instituțiile statului? Daaa, atunci Klaus era curajos! Și toți cârcotașii îl lăudau de dimineața până seara.

La mai puțin de un an, când Klaus o numește pe doamna de la PSD pentru a salva România de încă o criză politică care de data aceasta, după altele trei-patru în mai puțin de doi ani, ne-ar fi putut fi fatală, nu mai este Klaus un președinte curajos?!

Pentru toți deontologii, toți liberalii, toți tefeleii, propun un exercițiu de imaginație, un răspuns la întrebarea: cine este Klaus Iohannis?

V-ați imaginat ce ar fi însemnat pentru România, nu pentru Iohannis, o suspendare? Dragnea și Tăriceanu ar fi decapat, că tot e un termen la modă, toate instituțiile statului în 3 zile. Ar fi trecut legile justiției cu viteza luminii prin acel Parlament putred, iar Tăriceanu ca președinte interimar ar fi promulgat totul ! Vă imaginați, stimate doamne și domni deontologi? A, sigur, străzile ar fi fost pline de protestatari, pentru că da, Iohannis are milioane de susținători care da, ar fi ieșit. Așa, și? Asta ați fi vrut? Proteste, gaze lacrimogene, haos și revoluție? Și apoi, o lună de pregătire minimum pentru referendum, apoi organizarea votului, o uriașă criză politică, un euro la 7 lei, șubrezirea celor câteva avantaje care ne-au mai rămas din statutul de membru UE, toate astea în anul centenarului României și preluării președinției UE. Îl vedeți pe președintele Iohannis riscând toate astea ca să îl aplaude niște domni cu batistuță la televizor și ca să își asigure, provocând o criză politică, cel de-al doilea mandat?

Dar… nah, a zis că mai dă o șansă PSD-ului, nu l-a mai certat pe Dragnea așa tare… a supărat până și PNL-ul care era pregătit perfect să guverneze cu Orban… a supărat și USR-ul…

Da’, e fricos… și vorbește și rar. Nu? Sau nu asta spuneați toți cei care pana mai ieri strigați ca apărați dreptatea, statul, Romania… ?

3 comentarii la “Klaus, Werner, Iohannis… mai e cineva acasă?

  1. Ancuta ,tata,ai facut tu tot felul de analize giumbuslucuri si tumbe,dar din pacate nu prea ti-a iesit si stii de ce?
    Ei hai,FATO’ sa-ti explic eu de ce:

    ORDONANTA 13 A FOST OPRITA NU DE dl. iohannis ci de noi sutele de mii de romani iesiti in strada,deci,suspendarea o opream tot noi,asa cum aceste legi ticaloase vor vi retrase tot datorita noua,milioanelor de romani cinstiti.
    Ei uite vezi,asta a fost gresala lui WERNER-pur si simplu ne-a tratat cu indiferenta,si superioritate intr-un moment cheie.
    Nu exista argumente solide pentru gestul dl.PRES.-a gresit,si acest lucru il va costa,abia ce recistigase increderea noastra dupa linga perioada de amortire……..

  2. Stimata doamna,mai documentati-va! Conform constitutiei,un presedinte interimar nu poate promulga legi organice printe altele,are prerogative limitate,trebuind sa stea cuminte-n banca lui pana la validarea noului presedinte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *