Skip to content
Societate

Kovesi a depus o nouă cerere de recuzare a Adinei Florea

Inquam Photos / Octav Ganea

Laura Codruţa Kovesi a înaintat luni o nouă cerere de recuzare pe numele Adinei Florea, procurorul care instrumentează dosarul fostei şefe DNA. Aceasta este a doua cerere de recuzare, după ce prima a fost respinsă vineri de şeful Secţiei de investigare a magistraţilor, Gheorghe Stan.

Noua cerere depusă de fosta şefă DNA vine la puţin timp după ce procurorul general, Augustin Lazăr, a respins cererea Laurei Codruţa Kovesi ca şeful Secţiei de anchetare a magistraţilor, Gheorghe Stan, să fie recuzat în acest dosar, informează Adevărul.ro.

Cererea de recuzare a lui Gheorghe Stan a fost respinsă deoarece, în art. 67 alin. 2 teza a II-a din Codul de procedură penală, legiuitorul a prevăzut expres că este inadmisibilă recuzarea procurorului chemat să decidă asupra recuzării.

De altfel, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni seară că solicitarea de recuzare a şefului de Secţie de anchetare a magistraţilor, formulată de Laura Codruţa Kovesi în dosarul ei, este fără obiect, deoarece Gheorghe Stan nu instrumentează cauza fostei şefe DNA.

Vineri, fosta şefă a DNA s-a prezentat la Secţia pentru anchetarea magistraţilor, unde i s-a adus la cunoştinţă că are calitatea de suspect într-un dosar penal, şi a depus două cereri de recuzare împotriva Adinei Florea şi a lui Gheorghe Stan.

Cererea de recuzare a procurorului Adina Florea a fost respinsă de procurorul-şef al Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, Gheorghe Stan. În privinţa cerererii de recuzare a lui Gheorghe Stan decizia ar urma să fie luată de conducerea Parchetului General. Conform Codului de Procedura Penală, „procurorul ierarhic superior soluţionează cererea în 48 de ore„.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *