Skip to content
Politică

Kovesi a primit premiul „Speranţa“. Dragnea și Tăriceanu, laureați cu „Secera și ciocanul”

nineoclock.ro

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a primit vineri premiul „Speranţa”, în timp ce președinților Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, le-a fost oferită distincția „Secera și ciocanul”.

Codruța Kovesi a declarat vineri, la primirea premiului „Speranţa” din partea Societăţii Timişoara, că speră ca procurorii să rămână independenţi şi a afirmat că DNA va lupta împotriva corupţiei, relatează Adevărul.ro.

Premiul „Secera şi ciocanul” a fost acordat liderilor coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Acest premiu nu a fost ridicat, însă, parlamentari din opoziţie s-au angajat că vor transmite acest premiu, celor doi lideri ai Parlamentului. La anunţarea premiului, în sala Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timişoara, unde a avut loc evenimentul, cei prezenţi au strigat: „DNA să vină să vă ia!”, în loc de aplauze.

Iată discursul integral al Laurei Kovesi, așa cum apare el în comunicatul DNA remis PSnews.ro:

„Direcția Națională Anticorupție a primit premiul ”Speranța” de la Societatea Timișoara, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în data de 22 iunie 2018 la Biblioteca Centrală Universitară ”Eugen Todoran” din Timișoara.

Premiul „Speranţa“ se acordă în fiecare an „Pentru cea mai însemnată contribuţie la instaurarea democraţiei, destrămarea structurilor comuniste şi menţinerea speranţei în România“.

În cadrul ceremoniei, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi a mulțumit colegilor pentru efortul depus și pentru dăruirea de care dau dovadă în lupta împotriva corupției și a declarat:

„Sunt onorată să primesc în numele DNA  premiul ”Speranța”. Mesajul de mulțumire vine prin vocea mea din partea tuturor colegilor din DNA, pentru că acest premiu este al DNA și îl primim cu recunoștință.

În urmă cu câteva săptămâni când am primit invitația și am confirmat că voi participa la acest eveniment am realizat cât de actual este titlul premiului pentru societatea noastră și pentru noi ca procurori.

Am acceptat atunci invitația pentru că societatea Timișoara a fost mereu consecventă în a promova și apăra valorile democrației în special „în lupta cu oboseala și resemnarea celor care au renunțat să mai spere în adevăr și cinste.”

Și noi ca procurori avem în activitatea noastră aceleași principii legate de adevăr, cinste și justiție corectă.

Speranța noastră ca oameni, ca profesioniști este să ne  facem munca cât mai bine. Mereu am respectat legea în ceea ce am făcut și am fost de bună credință. Așteptările pe care societatea le are de la noi sunt legitime și vom continua să ne facem treaba și să îmbunătățim activitatea noastră.

Sperăm că procurorii vor rămâne independenți. Sperăm să se păstreze stabilitatea legislativă și instituțională pentru a ne putea continua activitatea.

Independența justiției și legislația eficientă sunt vitale dacă ne referim la combaterea infracționalității și în special la combaterea corupției.

În numele DNA vă mulțumesc pentru premiu și sper să depășim orice momente dificile prin unitate și prin implicarea noastră a tuturor.”

Societatea Timişoara s-a născut în prima lună după Revoluţia din decembrie 1989 ca urmare a confiscării acesteia, la Bucureşti, de către nomenclatura comunistă.

Societatea Timişoara este fondată de un grup de intelectuali timişoreni care au participat nemijlocit la Revoluţia din Decembrie 1989.

Scopurile principale ale Societăţii sunt: apărarea drepturilor omului, promovarea şi susţinerea unei reale democraţii în spaţiul căreia libertatea cuvântului este de o importanţă vitală.

Cea mai importantă contribuţie teoretică şi civică a Societăţii rămâne PROCLAMAŢIA DE LA TIMIŞOARA”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *