Skip to content
Politică

Kovesi anunță că DNA are propriul sistem de interceptări

Procurorul şef anticorupție Codruţa Kovesi a declarat într-un interviu la RRA că „DNA are un serviciu tehnic propriu prin care îşi poate realiza interceptările”.

Procurorul şef DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat la emisiunea „Probleme la zi” de la Radio România Actualităţi că nu toate interceptările folosite în dosare sunt realizate de SRI.

„În primul rând, autorizaţia de interceptare a unei persoane se eliberează de către un judecător, care verifică şi, care, stabilişte dacă sunt întrunite condiţiile legale. Pot să vă zic că DNA are propriul serviciu tehnic prin care îşi poate realiza interceptările, nu în toate cazurile interceptările pe care noi le facem, le facem prin intermediul Serviciului Român de Informaţii, probabil este un element care nu se cunoaşte foarte bine în public” a spus Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul şef DNA a mai precizat că în colaborarea cu SRI se bazează pe legile şi a protocoalelor care sunt în vigoare.

„Peste 90% din dosarele înregistrate la DNA au la bază sesizări venite de la persoane fizice sau juridice. Doar 5% din dosare sunt sesizări din oficiu pe baza informărilor venite de la SRI sau de la alte servicii de informaţii, ori sesizări din presă, deci într-un procent de 5%. Faptul că anumite dosare în care anumite activităţi au fost sprijinite de SRI sunt mai mediatizate, poate duce la această concluzie”, mai spune procurorul şef DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *