Skip to content
Politică

Kovesi ar putea primi o pedeapsă chiar de 10 ani. Este un concurs de infracțiuni. Cine susține asta

womenintheworld.com

Avocatul Gheorghe Piperea a vorbit despre cazul Laurei Codruţa Kovesi, care a fost citată la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General pentru a fi audiată, vineri, într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

„E un concurs de infracțiuni care ar putea determina o pedeapsă chiar de 10 ani. Este un cumul de acuzații grave. Aici nu e vorba de o cerere de audiere, ci despre sistemul de audiere penală. Poate interveni un mandat de aducere. Să nu uităm că există un domn filosof care a numit-o „slujirea”, adică slujirea sistemului judiciar. Acesta este un mod de curățare a acestui sistem de uscături. Din căte știu eu, CCR s-a pronunțat pe constituționalitatea acestei reglementări, după ce s-ar ajunge în instanță, avocații lui Kovesi ar putea să se ducă în fața Curții.

Nu are cum să nu vină, dacă nu vine va fi adusă cu mandat, dacă nu vine încalcă legea. În baza art 62 punerea în mișcare a acțiunii penale, adică transformarea din suspect în inculpat, înseamnă suspendarea din calitate de magistrat. E suspendată din profesie și nu va mai putea candida pe postul pe care și-l dorește. Nu putea să își asume un asemenea risc că o asemenea secție este bombardată cu amenințări că a fi desființată. Nu putea să își asume riscul că nu există probe”, a spus avocatul Gheorghe Piperea, scrie antena 3.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *