Skip to content
Politică

Kovesi: Asteptăm rezultatele controlului. Altceva nu mai doresc să declar

independent.md

Șefa DNA a ieșit de la sesiunea de audieri de la CSM cu foarte puține răspunsuri pentru public. Laura Codruța Kovesi s-a mărginit a spune că a mai avut parte de verificări care nu au scos la iveală nicio neregulă în activitatea de până acum a instituției.

„Au fost 8 controale făcute la DNA pe aproximativ 100 de dosare și nu s-au constatat  încălcări ale legii”, a ținut să precizeze procurorul șef al DNA, a cărei activitate în fruntea instituției este pusă sub semnul îndoielii de ministrul Justiției.

Tudorel Toader a cerut Inspecției Judiciare să efectueze o evaluare la nivelul conducerii DNA și a Parchetului ICCJ, menționând că în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, cel puțin, un astfel de control nu s-a mai făcut de aproape 10 ani.

”Așteptăm ca rezultatul acestui control să fie făcut public”, a mai spus Kovesi, în direct la Realitatea TV, înainte ca o întrebare legată de afirmațiile ministrului Justiției privind acuzarea și condamnarea unor persoane nevinovate să o pună pe fugă. ”Mulțumesc! Altceva nu mai doresc să declar”, a mai spus Kovesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *