Skip to content
Politică

Kovesi, chemată la audieri în Parlament. Comisia își va prelungi activitatea

adevarulfinanciar.ro

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost convocată miercuri, 14 iunie, la audieri în fața Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor din 2009, după cum a anunțat președintele acesteia, senatorul Mihai Fifor.

Kovesi va reprezenta unul dintre martorii cei mai importanți din scandalul care vizează implicarea unor personaje cheie din instituții ale statului în alegerea președintelui Traian Băsescu pentru al doilea mandat, actuala șefa a Direcției Naționale Anticorupție fiind menționată ca participant la unele întâlniri conspirative ținute în casa lui Gabriel Oprea în acest sens.

Convocarea este doar o procedură formală, Kovesi putând să respingă această invitație, după modul în care au făcut-o până acum Gabriel Oprea, Anghel Iordănescu, Neculai Onțanu și Ana Maria Pătru, la a doua chemare în fața comisiei.

Fifor  a afirmat și că va solicita o prelungire a activității Comisiei cu încă 60, volumul de informații strâns până acum fiind foarte mare, anunță evz.ro.

Nu va fi vorba numai despre audieri, a precizat președintele comisiei. „Activitatea comisiei nu constă numai în audieri, este material care sosește la comisie și este destul de concludent”, a comentat Mihai Fifor.

Pe de altă parte, acesta se arată intrigat de absenteismul unor martori, trio-ul Oprea, Ontanu, Iordănescu transmițând că, atâta vreme cât sunt cercetați într-un dosar penal pe același subiec instrumentat de Parchetul General, nu se văd nevoiți să se prezinte în fața comisiei parlamentare.

Fifor a anunțat că a solicitat procurorilor să comunice dacă există un astfel de dosar penal și care este statutul celor 3 martori.

Ana Maria ătru, fost președinte al Autorității Electorale Permanente a explicat și ea că nu va mai participa la audieri în această comisie, dar că se va prezenta în cazul în care va fi convocată n Comisia SRI a Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *