Skip to content
Societate

Kovesi, inculpată de Secția Specială: Procurorul de caz mi-a interzis să vorbesc cu presa

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE Potrivit unor surse judiciare, Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor, având calitatea de inculpat.

Știrea inițială:

Laura Codruţa Kovesi a anunţat, la ieşirea din sediul Secţiei de anchetare a magistraţilor că are interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarele care o vizează.

„Procurorul de caz mi-a interzis să vorbesc cu presa. (…) Este o măsură de a-mi închide gura”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la ieşirea de la audieri, fără a preciza dacă are şi alte interdicţii.

Kovesi a fost audiată mai bine de 6 ore de către procurorii Secţiei de anchetă.

Referindu-se la modificarea codurilor penale, fosta șefă DNA a spus că nu este justificată de întărirea luptei împotriva criminalităţii, ci pentru ”a ajuta anumite persoane să scape de consecinţele răspunderii penale”.

”Am aceeaşi opinie ca şi colegii mei din cadrul sistemului judiciar, sunt modificări care vor afecta în mod  grav posibilităţile de investigare a faptelor de corupţie. Putem să fim îngijoraţi că astfel de modificări legislative vor fi adoptate. Ele nu vor fi pentru a putea lupta eficient cu criminalitatea, ci vor fi adoptate pentru a ajuta anumite persoane să scape de consecinţele răspunderii penale”, a declarat Kovesi.

Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie i-a deschis un prim dosar Laurei Codruţa Kovesi în decembrie 2018, după ce fostul deputat Sebastian Ghiţă a acuzat-o că i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma să fie adus în ţară Nicolae Popa din Indonezia, în 2011. Laura Codruţa Kovesi era la acea vreme procuror general al României, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul FNI. În această cauză, fostul procuror-şef DNA este urmărit penal pentru luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Procurorul de caz al acestei cauze este Adina Florea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *