PSnews

Ultima Oră

Kovesi face lumină în cazul Udrea: nu am cerut procurorilor să dispună măsuri

cotidianul.ro

Duminică au apărut mai multe declarații ale Laurei Codruța Kovesi, prin care aceasta încearcă să justifice anumite aspecte.

Citiți și: Kovesi, primele declarații despre Dragnea și Tel-Drum

Se atinge și scandalul din cazul Elenei Udrea, scandal în care șefa DNA era acuzată, de un fost procuror revocat din Direcția Anticorupție, că ar fi cerut o reținere a membrei Partidului Mișcarea Populară, este relatat în interviul acordat pentru Ziare.com.

Nu am cerut niciodata procurorilor sa dispuna anumite masuri sau solutii. In ceea ce priveste anumite masuri preventive, nu vreau sa particularizez cu un dosar sau un procuror, rolul meu ca procuror-sef intervine intr-o unica situatie, cand se solicita un aviz pentru ridicarea imunitatii, daca procurorul de caz considera ca se impune masura retinerii sau arestarii prevenitive fata de de un senator sau deputat.

Doar in aceasta situatie eu emit un punct de vedere, in sensul in care procurorul propune printr-un referat ridicarea imunitatii, iar eu verific daca sunt intrunite conditiile prevazute de lege. Doar in aceasta situatie pot emite o opinie pe temeinicia sau legalitatea unei astfel de propuneri. In rest, alte discutii nu avem.

Avem in interiorul DNA discutii profesionale, sunt colegi care se consulta: practica judicara e in acest fel, ce parere ai, pot folosi aceasta solutie a ICCJ? Aceste discutii sunt uzuale, nu numai cu seful, ci si intre procurori. In cadrul lor poti emite opinii cu privire la o incadrare juridica sau chestiuni generale.

Dar niciodata, niciodata, nu doar de cand sunt procuror sef DNA, ci si cand am fost procuror general, nu am cerut unui procuror sa propuna o arestare preventiva sau sa dea o anumita solutie intr-un dosar. Daca faceam asa ceva, in cei 10 ani cred ca as fi avut plangeri la CSM.„, explică pe larg Kovesi.

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi