Skip to content
Politică

Kovesi, îngrijorată de modificările aduse CPP. Ce spune despre propria revocare

bucurestifm.ro

Laura Codruța Kovesi (procurorul-șef al DNA) s-a arătat îngrijorată de modificările aduse Codului de Procedură Penală (CPP). Vedeți mai jos ce spune magistratul despre propria revocare de către președintele Klaus Iohannis.

Modificările adoptate de Parlamentul României la codul de procedură penală îngreunează nu doar anchetarea cazurilor de corupţie, ci şi a infracţiunilor de drept comun, a declarat Kovesi pentru portalul Emerging Europe, cu sediul la Londra, care publică sâmbătă un amplu material pe tema luptei împotriva corupţiei din România, scrie Agerpres.

„Există în prezent puţine domenii în care România să poată pretinde că este lider mondial. Chiar şi zilele în care gimnastele sale făceau legea au apus demult, iar echipa naţională de fotbal s-a calificat pentru ultima oară la o Cupă Mondială în 1998. (România) are una dintre cele mai rapide viteze de internet din lume, dar prea puţine alte lucruri despre România ar putea fi numite în prezent o bună practică. Politica este un dezastru. Infrastructura scârţâie. Capturarea statului de către partidul de guvernământ, PSD, este aproape totală. Totuşi, România poate pretinde că deţine supremaţia în lupta împotriva corupţiei”, scrie Emerging Europe, amintind de condamnarea, pe 21 iunie, „a celui mai puternic politician al ţării, Liviu Dragnea” şi apreciind că această condamnare a reprezentat o victorie importantă pentru instituţia anticorupţie a ţării cu un succes răsunător: DNA, condusă de Laura Codruţa Kovesi.

„Da, rezultatele pe care le-am obţinut ne-au transformat într-un model în regiune. DNA a fost prezentat drept un exemplu de bună practică de către Uniunea Europeană. Eu personal am fost expert UE pentru Republica Moldova şi Muntenegru, le-am evaluat sistemele judiciare. Aceste schimbări vor îngreuna nu doar anchetarea cazurilor de corupţie, ci şi a infracţiunilor de drept comun”, a declarat Kovesi pentru site-ul citat.

Pe de altă parte, deși a refuzat să comenteze hotărârea CCR privind revocarea ei de către Klaus Iohannis, Codruța Kovesi a susținut că respectiva hotărâre „o afectează personal”.

„Nu pot comenta decizia Curţii Constituţionale. Este o decizie care mă afectează personal, dar este o decizie care nu mă obligă să iau vreo măsură. Aştept ca preşedintele să decidă ce va face”, a explicat Kovesi, al cărei mandat expiră în luna mai a anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *