Skip to content
Politică

Kovesi, întrebată ce va face dacă nu va ajunge procuror-șef european: Întotdeauna există un plan B, întotdeauna am şi alte planuri

Laura Codruța Kovesi a declarat că intenţionează să continue lupta pentru a ajunge procuror-șef european. Fosta șefă DNA a insistat că nu s-a gândit ”sub nicio formă” să se retragă din cursă. Iar dacă, totuși, nu va câștiga această bătălie, ”întotdeauna există un plan B, întotdeauna am şi alte planuri”, scrie b1.ro.

Într-un interviu pentru Politico, ea a respins speculaţiile conform cărora ar vrea să intre în politică şi să candideze la preşedinţia ţării. În cazul în care nu obţine funcţia de procuror-șef european, Kovesi spune că ”întotdeauna există un plan B, întotdeauna am şi alte planuri. Dar acum, planul meu este să rămân şi să mă lupt pentru această candidatură”.

Negocierile dintre Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene pentru vor fi reluate odată ce noul P.E. va intra în funcţie, după alegerile din 26 mai.

Atâta vreme cât procedura nu este finalizată, încă am o şansă de a obţine această funcţie şi mă lupt pentru această şansă, până în ultima secundă”, a declarat Kovesi, pentru Politico.

Publicația amenintește că în această competiție Kovesi a fost sabotată de guvernul din propria țară. Luna trecută, liderul PSD Liviu Dragnea, considerat cel mai puternic om din România, a fost condamnat la închisoare pentru 3 ani şi jumătate într-un caz de corupţie de care s-a ocupat chiar Kovesi, iar acum acesta se află în detenție, mai notează Politico.

Sub conducerea mea, DNA a devenit un model de bune practici în sud-estul Europei cu privire la corupţia la nivel înalt. Faptul că am investigat atât de multe cazuri înseamnă că ştiu foarte bine care este ipologia infracţiunilor. Odată ce ştii cum se face fapta, ştii şi cum să-i prinzi. Corupţia nu s-a inventat în România, nu este un brand nou”, a spus Kovesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *