Skip to content
Politică

Kovesi la PICCJ. Boștinaru îl trimite la colț pe Lazăr: Sfidează logica! EXCLUSIV

lipovanul.ro

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru – vicepreședinte al grupului S&D din Parlamentul European – a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care l-a criticat dur pe procurorul general Augustin Lazăr, după ce acesta a luat-o pe Codruța Kovesi de la conducerea DIICOT Sibiu – unde o trimisese CSM – și a numit-o într-un post de la Serviciul de îndrumare și control al PICCJ.

Concret: europarlamentarul social-democrat a apreciat gestul lui Lazăr drept unul „obositor de predictibil”, care „sfidează logica”.

„Mi se pare pe de o parte că domnul procuror general este extrem de predictibil, obositor de predictibil, pentru că toți ne așteptam ca domnia sa să facă exact acest lucru: să încerce să o protejeze prin orice mijloace pe doamna fostă șefă a DNA, din motive pe care refuz să le speculez. Din zona raționalului și a argumentelor, e mai greu să explici cum se face că tu duci la acest serviciu de control o persoană care a fost confirmată că a încălcat Constituția în cel puțin două rânduri, fapte pentru care a fost revocată de către președintele republicii. E un lucru care sfidează logica, dar nu și pe cea a domnului Lazăr”, a afirmat Boștinaru.

Mai mult: Victor Boștinaru a adus în discuție – chiar dacă tangențial – ideea ca Laura Kovesi să ajungă șefă a respectivului serviciu din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), caz în care fosta șefă a DNA ar putea fi protejată de eventuale anchete penale.

„Dacă doamna Kovesi ar ajunge șefa acelei structuri, ne-am putea – desigur: speculând – duce cu gândul la ideea ca nu cumva vreun procuror să se uite mai atent la vreun dosar al dânsei sau al altui procuror. Asta ar putea să creeze emoții și nervozitate. Dar mai bine mă opresc din aceste speculații, pentru că oricum astăzi efortul domnului Lazăr va fi ușor diminuat, prin trimiterea la promulgare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară – mă refer la crearea acelei structuri speciale de parchet, care se va ocupa de anchetarea magistraților”, a arătat PSD-istul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *