Skip to content
Puterea Știrilor Video

Kovesi, la un pas de funcția de procuror-şef european. Siegfried Mureșan a anunțat cele două atuuri pe care le are acum fosta șefă a DNA

psnews.ro

Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Grupului Popular European din PE, invitat în studioul ”Puterea Știrilor”, a vorbit despre șansele pe care le are Laura Codruța Kovesi pentru a obține funcția de procuror-șef european.

Amintim că Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, este favorit pentru şefia Parchetului Naţional Financiar din Franţa, corespondentul DNA, iar Laura Codruţa Kovesi ar putea deveni singurul candidat pentru funcţia de procuror-şef în cadrul Parchetului European.

„Kovesi are două atuuri acum”

Vechiul Parlament European a stabilit foarte clar că PE are un singur candidat pentru funcția de procuror-șef european, în persoana doamnei Kovesi. Vă spun că poziția PE după alegeri rămâne exact aceeași cu procedura dinainte de alegeri, deoarece în PE toate procesele legislative sau nelegislative de numiri începute înainte de alegeri continuă după alegeri exact de unde a rămas.

Doamna Kovesi are același suport, sprijin puternic din partea PE. În plus, are două atuuri acum:

  1. Franța a obținut conducerea Băncii Centrale Europene. Aceasta a fost prioritatea președintelui Macron. Franța este deja reprezentată la nivelul pozițiilor de top. Prioritatea Franței nu mai este în momentul de față poziția de procuror-șef european.
  2. Țările din estul Europei nu au primit până acum nicio poziție de top, deci e rândul nostru. Avem un candidat bine pregătit. Cer Consiliului să urmeze cât mai rapid recomandarea PE și a Comitetului de Experți Independenți și să treacă la desemnarea doamnei Kovesi drept primul procuror-șef european”, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureșan la ”Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *