PSnews

PSnews VIDEO

Kovesi, mărul discordiei dintre T. Toader și A. Lazăr? Raețchi: O scenetă cu nomenclaturiști comuniști EXCLUSIV

Invitatul interviurilor PSnews din această săptămână este deputatul PNL Ovidiu Raețchi, vicepreședinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților.

În cadrul interviului, deputatul a vorbit despre tensiunile și schimburile de replici, tot mai evidente în ultima perioadă, dintre ministrul Justiției Tudorel Toader și Augustin Lazăr.

Citiți și Război pe față între T. Toader și Augustin Lazăr: E o tensiune în această perioadă!

În acest context, întrebat dacă se prefigurează o posibilă demisie a procurorului Augustin Lazăr, deputatul Ovidiu Raețchi a declarat că:

”Sincer nu cred că ne putem aștepta la o demisie a lui Augustin Lazăr în următoarea perioadă. Eu cred că ne aflăm ca într-o scenetă cu nomenclaturiști comuniști din 1988, care impun o sarcină într-un domeniu în care nu se pricep. De exemplu, trece nomenclaturistul vede lanul de grâu și spune că trebuie de două ori mai mult recoltat și urmează o pasare de răspundere de la un nomenclaturist la oamenii care trebuie să aplice asta. Exact la fel mi se pare că se întâmplă și cu comisia asta”, a declarat acesta.

De asemenea, deputatul PNL a declarat că implicarea șefului social-democraților, Liviu Dragnea în acest conflict este ”evidentă”, precizând faptul că liderul are o problemă cu Laura Codruța Kovesi.

„Este evident. Domnul Dragnea are o problemă cu doamna Kovesi și transmite celor care sunt în comisia asta de anchetă că trebuie chemată Kovesi. Cei din comisia de anchetă trebuie să-i facă cumva pe plac domnului Dragnea, dar în același timp n-au efectiv ce să facă. Drept pentru care, se duc și fac un mesaj domnului ministru al Justiției. Domnul Toader nu are ce să facă în povestea asta pentru că una e o abordare politică și alta e o abordare strict legală. Cele două ca un încărcător care nu intră într-o priză. Domnul Toader ca să scape de povestea asta îi scrie o scrisoare procurorului general. Procurorul General ca să scape de poveste se adresează CSM.  Și tot așa. E un dialog care va mai dura 1 lună- 2, până se va încheia activitatea comisiei și vom închide jocul ăsta. Probabil că vor fi făcute în legislație niște progrese în privința comisiilor de anchetă. Va fi mai clar ce poate să facă și ce nu poate să facă o comisie de anchetă”, a adăugat liberalul.

Amintim că miercuri ministrul Tudorel Toader l-a dat pe procurorul general al României, pe mâna Inspecției Judiciare pentru că acesta refuză să pună la dispoziția Parlamentului documentele privitoare la ancheta alegerilor prezidențiale din 2009.

Urmăriți mai jos secvența, între momentele 08:00 și 11:21

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi