Skip to content
Politică

UPDATE Precizările lui Lazăr/Kovesi predă ștafeta: Anca Jurma, procuror-șef interimar al DNA

protv.ro

UPDATE: Procurorul General Augustin Lazăr a declarat joi, la ceremonia prin care desemnarea Ancăi Jurma pentru funcția de procuror-șef interimar al Direcției Naționale Anticorupție s-a oficializat, că „lupta anticorupție va continua cu fermitate”.

De precizat că Anca Jurma a fost desemnată pe o perioadă de 6 luni în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Augustin Lazăr aducându-i laude procurorului-șef interimar DNA că „este persoana potrivită care ne indică nouă că DNA are resurse pe profilul necesar în momentul oportun”.

”Doamna procuror Anca Jurma a fost delegată în funcția de procuror-șef al DNA pe o perioadă de șase luni. Am indicat temeiul legal prin care temeiul legal prin care procurorul general al României are acest drept de a delega un procuror experimentat, un procuror cu un nivel de pregătire semnificativ în structura pe care urmează să o conducă. Cu această ocazie aș dori să reamintesc câteva din prioritățile DNA. Prima dintre ele: Lupta anticorupție va continua cu fermitate. A doua prioritate, aplicarea legistlație anticorupție se va efectua în continuare în conformitate cu normele și standardele internaționale de eficacitate și de apărare a drepturile fundamentale. DNA va apela la resursele la care le are, resursele umane de expertiză profesională care au făcut din această Direcție una dintre instituțiile cunoscute pe plan european. Anca Jurma este persoana potrivită care ne indică nouă că DNA are resurse pe profilul necesar în momentul oportun. Este un procuror cu experiență mare în ministerul public. ”, a spus Augustin Lazăr, conform antena3.ro.

Procurorul general al României a făcut și referiri la activitatea Laurei Codruța Kovesi căreia i-a mulțumit.

”Mulțumesc pentru activitatea desfășurată în cadrul DNA, care s-a concretizat în rezutlatele obținute în aplicarea legislației anticorupție, doamnei Kovesi, care și-a încheiat activitatea în această Direcție și care va lucra în continuare în Parchetul General, la Serviciul de Îndrumare și Control. Avem o tradiție a Ministerului Public, să valorificăm mereu procurorii cu expertiză într-un anumit domeniu. După ce își încheie mandatul, revin și expertiza lor va fi valorificată în Ministerul Public”, a mai declarat Lazăr.

 

Procurorul general Augustin Lazăr va organiza joi de la ora 11:00 o ceremonie care vizează predarea mandatului de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de către Laura Codruța Kovesi și implicit preluarea mandatului de către procurorul-șef interimar Anca Jurma.

Amintim că Laura Codruța Kovesi a fost revocată luni din funcția de procuror-șef al DNA.

CITIȚI AICI: Klaus Iohannis a cedat: a revocat-o pe Laura Codruța Kovesi

Ulterior, Kovesi a fost delegată să preia funcția de procuror la Serviciul de îndrumare și control din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a se ocupa de strategiile anticorupție.

PENTRU DETALII AICI: Zvonurile s-au adeverit: Kovesi revine la Parchetul General

Laura Codruța Kovesi va preda mandatul de procuror șef către Anca Jurma, procurorul care va asigura interimatul la DNA, până la desemnarea unui nou procuror-șef cu drepturi depline, conform antena3.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *