Skip to content
Politică

Kovesi, prima reacție: Nu am de ce să demisionez

independent.md

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, reacționează la acuzațiile care i-au fost aduse de către fostul deputat PRU Sebastian Ghiță.

Într-un interviu publicat marți de Ziare.com, Kövesi susține că nu a participat la evenimente private cu Sebastian Ghiță, nu a vorbit niciodată la telefon cu acesta nu i-a dat mailuri, nu a participat decât la evenimente organizate de către șefi de instituții sau de instituții publice.

În același context, Codruța Kovesi subliniază că nu are de ce să demisioneze din fruntea Direcției Naționale Anticorupție.

De asemenea, Kovesi a făcut precizări cu privire la o adresă de e-mail despre care Ghiță susține că i-ar aparține ([email protected]) și de pe care șefa DNA i-ar fi trimis fostului deputat seriile banilor folosiți la flagrantul din dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu.

„Nu stiu cine e Cucuveaua Mov. Nu am folosit niciodata un astfel de e-mail. Colegii mei care au legatura cu presa intotdeauna au avut adresa de mail afisata pe site-ul institutiei. E un mail public, poate fi luat de oricine si folosit.

Referitor la banii folositi in acel dosar al lui SOV, ei au fost pusi la dispozitie de denuntator, adica Sebastian Ghita. Deci e firesc sa cunoasca seriile bancnotelor. Este un dosar finalizat in urma cu mai multi ani, in care exista deja o condamnare definitiva. Multe informatii sunt deja publice, tot ce s-a lucrat in dosar a fost verificat de judecatori diferiti din complete diferite”, a detaliat Laura Kovesi.

De asemenea, Kovesi a respins vehement acuzația lui Ghiță legată de presupusa ei calitate de ofițer acoperit al unui serviciu secret străin.

„Nu. Nu. Exclus. Aceste afirmatii mi se par foarte grave, total mincinoase. Nu este adevarat”, a subliniat șefa DNA.

Chestionată în legătură cu posibilitatea demisiei din fruntea DNA, Laura Codruța Kovesi a replicat: „Nu. De ce sa demisionez, pentru ca am deranjat niste inculpati? Ca ne-am facut treaba? Nu am de ce sa demisionez. Mi-am facut si voi continua sa-mi fac treaba”.

„Am fost numita la DNA pentru a manageria investigarea cauzelor de coruptie la nivel inalt. Nu pentru altceva.

Si atunci cand am intrat in magistratura am depus un juramant si eu, si colegii mei: ca vom respecta legea. Asta facem: respectam legea si investigam dosare de mare coruptie.

Nu demisionez pentru ca sunt inculpati deranjati, care fac afirmatii mincinoase de dimineata pana seara”, a continuat procurorul-șef al DNA.

 

1 comentariu la “Kovesi, prima reacție: Nu am de ce să demisionez

  1. Daca este un om civilizat, ar trebui sa isi dea DEMISIA. Serveste sistemul judiciar, partinitor, zicand ca „isi face treaba pentru anticoruptia la nivel inalt”, adica intimidand actiunile politice sau adesea executive legale si nu cele de frauda adevarata, de orice fel, asupra finantelor publice sau private, cu rezultate concrete de confiscare a averilor ilicite. Utilizeaza denuntul dupa propiul interes ocult, nedovedind profesionalism in cercetarea adevarului si utilizand tendentios legile tarii, oferind nesiguranta cetatenului de rand, fata de abuzuri din partea oricui, semen sau institutie. Si asa deturnam statul roman de la cel „de drept” la cel „mafiot”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *