PSnews

Ultima Oră

Kovesi, primele declarații despre Dragnea și Tel-Drum

cotidianul.ro

Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, a oferit primele declarații despre Liviu Dragnea, liderul Partidului Social Democrat, și despre cazul Tel-Drum.

Duminică a apărut un interviu cu Kovesi, pe site-ul publicației Ziare.com, unde răspunde întrebărilor despre dosarul foarte mediatizat în ultima perioadă. Șefa DNA a dat mai multe explicații despre cum a ajuns cazul investigat de Rise Project pe masa procurorilor și motivele pentru care se ia o poziția abia acum.

Fiind o investigatie jurnalistica si sesizandu-ne din ce a aparut in spatiul public, am comunicat, la cererea jurnalistilor, ca este deschis acest dosar, dar nu pot face comentarii despre ce avem sau nu in dosar. (…) Din 2013, de cand sunt procuror sef DNA, Liviu Dragnea a fost trimis in judecata si condamnat definitiv, mai este un dosar in care a fost trimis in judecata, e pe rolul ICCJ, si avem aceste dosare in lucru. Eu va pot spune ce s-a intamplat din 2013 pana acum.”, a afirmat Kovesi.

De asemenea, șefa DNA a clarificat modul în care Direcția Anticorupție se ocupă de investigarea numitor fapte și că nu se aleg ținte după avere sau după funcțiile pe care le dețin anumite persoane, după cum a fost vehiculat.

Noi investigam fapte care sunt date in competenta noastra. Simplul fapt ca o persoana detine o anumita functie sau are o avere nu inseamna ca trebuie sa deschidem o investigatie. Nu alegem tinte, nu anchetam o persoana pentru ca are cinci vile, pentru ca e prim-ministru sau ministru. Noi investigam fapte. Cand vorbim de averi, sa nu uitam ca exista si alte institutii care trebuie sa verifice acest lucru, ma refer la ANI. DNA nu investigheaza modul in care o persoana dobandeste o avere sau cum isi gestioneaza averea. Noi investigam daca exista fapte de coruptie legate de felul in care si-a dobandit averea sau modul in care si-o gestioneaza, modul in care isi exercita functia publica.„, a explicat aceasta.

În plus, Laura Codruța Kovesi a confirmat că în 2010 a existat un dosar Tel-Drum care a fost anchetat, nu s-a trimis însă în judecată și nici nu confirmă dacă a avut vreo legătură cu Liviu Dragnea.

Nu în ultimul rând, procuroarea a transmis că acțiunile la purtător nu sunt o „crimă perfectă” și că DNA-ul poate verifica orice informație legată de bani și circuitul acestora, însă trebuie să existe probe pentru a se deschide o investigație.

Putem verifica multe, problema este ca informatiile trebuie transformate in probe, pe care uneori le avem, uneori nu. Investigatii financiare, despre conturi, despre active, despre actiuni la purtator putem verifica, dar in final discutam de probe.„, a subliniat Kovesi.

 

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. NITULICA GHEORGHE

    16 iulie 2017, 16:02 la 16:02

    MARELUCRU NU AM INTELES,,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi