Skip to content
Politică

Kovesi, primele explicații publice după reținerea Alinei Bica și cere arestarea preventivă a acesteia

" "

Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, a vorbit astăzi despre reținerea omogului său de la DIICOT, Alina Bica.

Șefa DNA a precizat de asemenea că Direcția Anticorupție nu se află în niciun fel de competiție cu DIICOT.

" "
" "

”Am făcut o nouă propunere pentru a se acorda un nou aviz pentru arestare preventivă. A fost acordat aviz de arestare pentru aceste persoane. Aș vrea să precizez foarte clar: DNA are în investigare infracțiuni de corupție care se produc de către magistrați. Această anchetă nu s-a produs datorită unui conflict personal sau instituțional. DNA și DIICOT nu sunt în competiție.

Când sunt incidente de acest gen, nu înseamnă că trebuie să aruncăm o culpă generală. Acest lucru nu înseamnă că toată instituția e de vină. Faptul că un procuror din DIICOT este suspectă pentru fapte de corupție nu înseamnă că toată instituția este vinovată. Fiecare trebuie să răspundă personal de faptele de care este suspectată”, a precizat Laura Codruța Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a ieşit şi a declarat în faţa presei că CSM a dat aviz pentru arestarea preventivă a Aline Bica: „Beneficiază de prezumpţia de nevinovăţie.”

”În cursul acestei zile vom depune o propunere de arestare preventivă.Nu cercetăm persoanele după calitatea de demnitar sau nu, ci după faptele pe care aceștia le fac”, a mai precizat Kovesi.

Kovesi, întrebată de jurnaliști cine va urma să intre în ghearele DNA, șefa DNA a precizat tranșant: ”cine comite fapte de corupție.”

Citește și:

Prima reacție a lui Traian Băsescu privind arestarea șefei DIICOT, Alina Bica

Cristoiu, ipoteză cutremurătoare pentru Băsescu. Cum a primit acesta șah mat la final de mandat și ce se ascunde în spatele dosarului Alinei Bica

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *