Skip to content
Politică

Kovesi pune piciorul în prag. Declarații incendiare la Strasbourg

cotidianul.ro
" "

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, a plecat la Strasbourg unde a participat la conferinţa a GRECO, organismul anticorupţie al Consiliului Europei (CoE).

Citiți și Kovesi pleacă la Strasbourg. Întâlnire la nivel înalt

" "

Revizuirea legislației privind imunitatea, sporirea transparenței în achizițiile publice și revizuirea procedurilor pentru achiziții publice sunt câteva dintre măsurile de prevenire invocate de Laura Codruța Koveși.

Kovesi a spus că „legislația privind imunitatea miniștrilor trebuie revizuită și trebuie limitată la durata mandatului lor” și s-a referit la cazul unui ministru bănuit că a primit în jur 45.000 euro pentru a-și influența subordonații să acorde contracte anumitor firme.

„Camera Deputaților a respins cererea procurorilor DNA de ridicare a imunității. Ancheta care îl viza pe ministrul în cauză nu a putut continua, dar a continuat în cazul altor două persoane implicate, care au fost condamnate la (…) închisoare. Ancheta contra ministrului a fost închisă pentru că imunitatea nu i-a fost ridicată. Este evident că în acest caz nu se poate vorbi despre egalitate în fața legii. De aceea considerăm că legislația privind imunitatea miniștrilor trebuie revizuită, imunitatea trebuie limitată la durata mandatului. Respingerea cererii de ridicare a imunității nu este motivată, iar votul parlamentarilor nu e public. Este dificil pentru mine să vă spun de ce au fost respinse solicitările în cazurile noastre”, a arătat procurorul-șef al DNA, potrivit EVZ.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *