Skip to content
Politică

Kovesi refuză audierea (DOCUMENT)

adevarulfinanciar.ro

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a anunțat  că nu se va prezenta la audieri în cadrul comisiei de anchetă a alegerilor din 2009. Membri acesteia i-au solicita procurorului șef al DNA să se prezinte miercuri, 14 iunie,  pentru audierea sa în cazul care vizează victoria în alegeri a lui Traian Băsescu.

Printr-o simplă adresă,  Kovesi înștiințează comisia condusă de senatorul PSD că solicitarea adresată ei încalcă atât normele Consiliului Superior al Magistraturii, cât și două decizii ale Curții Constituționale.

„Procurorii nu pot fi citați și obligați să se rezinte în calitate de martori în fața Comisiilor parlamentare deoarece, conform normelor constituționale, fac parte din autoritatea judecătorească”, le-a specificat Kovesi parlamentarilor o hotărâre a Plenului CSM din data de 24 mai 2007.

În plus, procurorul-șef al DNA le aduce aminte membrilor comisiei că dispozițiile in regulamentele interne ale Senatului și Camerei Deputaților care prevăd obligativitatea persoanelor citate a se prezenta la comisia de anchetă sunt neconstituționale, conform deciziilor 317/13.04.2006 și 45/17.05.1994 ale Curții Constituționale.

Prin adresa de răspuns, Kovesi tocmai a demolat întreg eșfodajul construit de parlamentari în descifrarea misterului victorie de o noapte a lui Mircea Geoană în alegerile prezidențiale și adjudecarea ulterioară a acestora de câtre Traian Băsescu.

În contextul precizărilor făcute de șefa DNA în adresă, membrii comisiei se pot aștepta ca și alte nume grele implicate în scandalul alegerilor din 2009 să refuze prezența la audieri.

WhatsApp Image 2017-06-08 at 15.34.04

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *