Skip to content
Europa Politică Societate

Kovesi s-a clasat pe primul loc pentru șefia Parchetului european

Laura Codruța Kovesi a câștigat marți seară votul din comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European pentru desemnarea procurorului-șef al Parchetului european, clasându-se peste contracandidații săi din Franța și Germania. Astfel, fosta șefă a DNA a primit 12 voturi, Francois Bohnert (Franța) a obținut 11 voturi, iar Andres Ritter (Germania) a obținut un singur vot.

Votul în comisia LIBE (60 de membri) este programat pentru miercuri dimineața. Dacă cele două comisii vor vota candidați diferiți, numele final va rezulta în urma negocierilor dintre președinții celor două comisii. La fel ca în CONT, și în LIBE votul va fi secret, o procedură considerată în dezavantajul lui Kovesi, deoarece se deschid la maxim negocierile politice.

1 comentariu la “Kovesi s-a clasat pe primul loc pentru șefia Parchetului european

  1. Andres Ritter (Germania) a obținut un singur vot … ii recomand sa citeasca cu mare atentie Cimitirul din Praga de Umberto Eco! Eu am gasit in ea atat de multe raspunsuri… Prima … unde este locul in care se cultiva antisemitismul! Eo carte foarte grea, care te obliga sa gandesti si sa gasesti raspunsuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *