Skip to content
Politică

Kovesi sare la gâtul lui Toader: Nu am avut cunoștință de forma legilor Justiției

cotidianul.ro

DNA a convocat pe 31 august Adunarea Generală a procurorilor pentru a dezbate pachetul de legi ale Justiției prezentat miercuri 23 august de ministrul Tudorel Toader.

În același timp, conducerea instituției a ripostat printr-o scrisoare deschisă la modul în care ministrul Toader a înțeles să colaboreze cu instituțiile vizate tocmai de modificarea egilor, printre care se numără și DNA.

„DNA nu a luat cunoștință nici anterior, nici după conferința de presă în care au fost prezentate modificările la legile justiției, de forma scrisă a celor trei proiecte de lege pentru a avea posibilitatea de a le analiza și de a exprima un punct de vedere fundamentat pe marginea acestor modificări.

Raportat la modificările propuse, deși ministrul Justiției a afirmat că proiectele vor fi trimise spre avizare la CSM, DNA nu a fost consultată în vreun fel, nici cu privire la necesitatea lor, nici cu privire la impactul pe care acestea l-ar determina asupra activității desfășurate de procurorii anticorupție”, reclamă conducerea DNA, într-un comunicat de presă primit de PSNews.ro.

Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție se plâng de faptul că unele modificări introduse în noile legi ale Justiției pot periclita independența magistraților, dar, în aceeași măsură, periclitează și activitatea instituției prin impunerea unui prag mai mare de activitate în selecția procurorilor care pot activa în DNA.

Scrisoarea deschisă a fost trimisă de către DNA către ministrul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție.

1 comentariu la “Kovesi sare la gâtul lui Toader: Nu am avut cunoștință de forma legilor Justiției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *