Skip to content
Politică

Kovesi: Se angajează firme pentru intimidarea procurorilor DNA!

www.forbes.ro

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a făcut o afirmație surprinzătoare, potrivit căreia sunt angajate firme pentru intimidarea procurorilor DNA.

Mai mult, în ceea ce priveşte lovitura primită de DNA în cazul primarului Craiovei, Kovesi a afirmat sec că procurorii DNA sunt obligaţi să se conformeze în faţa deciziilor instanţei.

”Sunt obișnuită și colegii sunt obișnuiți și nu ne mai impresionăm de atacuri, am obesrvat o schimbare a modului în care se face acest lucru. Pâna acum eram obișnuiți să fim atacați în mediul public. Mai nou, văd că se angajează firme, companii private care sunt plătite cu bani mulți să vină să hărțuiască procuroii din DNA. Mă refer și la dosarul Black Cube. Este o abordare nouă pentru România, nu ne mai ajunge să atacăm procurorii din DNA că sunt prea rezistenți, să angajăm firme”, a declarat Kovesi, la TVR.

Cât priveşte pasul pe care DNA a trebuit să îl facă înapoi în dosarul primarului Craiovei, Kovesi spune că încă nu a fost totul tranşat în instanţă, potrivit B1.ro

În acest caz vorbim despre un dosar în care sunt implicate și alte persoane pe lângă Lia Olguța Vasilescu. Vorbim despre opt acuzații care i se aduc doamnei Olguța Vasilescu, dintre care patru acuzații de luare de mită. Este un dosar care se afla pe masa judecătorilor în camera preliminară. Nu s-a dat nicio hotărâre judecătorească privind vinovăția sau nevinovăția. Deci nu s-a dat nicio decizie în acest caz. O să vedem cum motivează judecătorul și o să ne conformăm”, a spus procurorul șef DNA, potrivit B1.ro

Iar despre criticile primite de DNA pentru motivarea din dosarul Ponta-Ghiţă-Blair, Kovesi a răspuns sec: ”Nu există în DNA un dosar Ponta-Ghiță-Blair, există un dosar în care cercetăm un om de afaceri și un fost lider de partid”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *