Skip to content
Politică

Kovesi se laudă la Bruxelles cu efectele jihadului DNA declanșat împotriva politicienilor

Comisia pentru Control Bugetar a PE organizează, marţi, o audiere privind implementarea de către România şi Bulgaria a angajamentelor referitoare la reforma judiciară şi lupta împotriva corupţiei în cadrul MCV, în prezenţa şefei DNA Laura Codruţa Kövesi şi a ministrului Justiţiei Robert Cazanciuc.

Astfel, Laura Codruța Kovesi a declarat că, pentru România, corupția a reprezentat o „problemă sistemică”.

„Pentru Romania, coruptia a reprezentat o problema sistemica, fiind dezvoltata in timp o legatura intre politicieni, functionari, care actionau concertat pentru fapte de coruptie. DNA a fost organizata in forma actuala din 2005, avand ca si competenta cazurile de coruptie la nivel inalt. Datele statistice si evaluarile CE din ultimii ani confirma cresterea eficientei investigatiilor DNA.

Spre exemplu, in 2014, nurmarul persoanelor trimise in judecata de DNA s-a triplat fata de anul 2006, numarul persoanelor condamnate in 2014 a crescut de 7 ori. Au fost deja condamanti definitiv un fost prim-ministru, 6 ministri, 15 deputati si 5 senatori. Din 2007 pana in prezent au fost trimisi in judecata 110 magistrati. 

Permanent, am fost preocupati de drepturile fundamentare ale persoanelor si a drepturilor procesuale.”, a declarat Laura Codruța Kovesi la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *