Skip to content
Politică

Kovesi, sub control judiciar. Avocatul Cristian Ene: Un judecător poate anula interdicțiile

Laura Kovesi a fost pusă sub control judiciar de către Adina Florea, cea propusă de Tudorel Toader pentru șefia DNA și respinsă de Iohannis. Conform măsurii judiciare, Laura Codruța Kovesi nu are voie să prărăsească țara ori să comunice cu presa detalii din dosarul în care este inculpată.

Contactat de PSNews, avocatul Cristian Ene a explicat care sunt pași următori pentru Kovesi.

”Doamna Kovesi este sub control judiciar, o măsură care poate fi atacată la judecătorul de drepturi și libertăți (lucru care s-a și întâmplat – n.r.). Ar trebui să așteptăm cu toții răspunsul judecătorului care va statua dacă măsura aceasta este o măsură ce se va păstra pentru următoarele 60 de zile sau va fi revocată această măsură, ori se vor diminua interdicțiile din cadrul acesteia”, a declarat el.

Avocatul afirmă că fosta șefă a DNA poate ataca interdicțiile în fața unui judecător pentru Drepturi și Libertăți, unde ar putea câștiga și anula interdicțiile.

”Judecătorul de drepturi și libertăți nu se pronunță asupra măsurii impuse de procuror, nu putem face niciun fel de interpretare. Ce știm cu toții e că statutul doamnei Kovesi acum este de inculpat și o obligație de a respecta controlul judiciar pentru următoarele 60 de zile. Interdicțiile în cadrul măsurii preventive se vor păstra pentru 60 de zile sau vor fi revocate, cu precizarea că orice inculpat anchetat penal beneficiază de prezumția de nevinovăție”, a încheiat el. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *