Skip to content
Politică

Kremlinul dorește un rus președinte la Interpol

Moscova şi-a exprimat luni dorinţa ca rusul Aleksandr Prokopciuk să fie ales preşedinte al Interpol, la cea de-a 87-a Adunare Generală, care va avea loc miercuri în Dubai şi la care ţările membre urmează să-l numească pe înlocuitorul chinezului Meng Hongwei, arestat la sfârşitul lui septembrie în Beijing.

Prokopciuk, care va concura pentru acest post cu vicepreşedintele Comitetului Executiv al Interpol, sud-coreeanul Kim Jong Yang, este în prezent vicepreşedinte al agenţiei internaţionale şi răspunde de Biroul Naţional al organizaţiei pentru Rusia, anunță AGERPRES.

Kim Jong Yang a fost desemnat preşedinte interimar al Interpol începând cu data de 7 octombrie, înlocuindu-l pe Meng, care a dispărut la 25 septembrie, după ce luase un avion cu destinaţia China.

După câteva zile de tăcere, Comisia Centrală pentru Inspecţia Disciplinară din China – organismul anticorupţie al acestei ţări – a confirmat detenţia lui Meng.

La 7 octombrie, Interpol a primit scrisoarea de demisie a lui Meng şi un comunicat de la Beijing prin care Organizaţia Internaţională de Poliţie Criminală era informată că Meng nu va mai fi delegat al Chinei în acest organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *