Skip to content
Opinii & Analize

L-a văzut cineva pe Vlad Voiculescu?

marinela-anghelus-editorial (1)
" "

Țara noastră trece, de vreo câteva săptămâni, printr-o perioadă extrem de complicată. Datele furnizate vineri de Grupul de Comunicare Strategică ne demonstrează încă o dată (dacă mai era nevoie) că virusul acesta nenorocit care a schimbat complet tot ceea ce știam noi despre normalitatea de zi cu zi nu poate fi învins prea ușor. În București și în multe orașe din țară nu mai există locuri la Terapie Intensivă, drept urmare, dacă nu se iau decizii urgente, medicii români vor ajunge în situația catastrofală în care vor trebui să aleagă între cine trăiește și cine moare. 143 de decese în doar ultimele 24 de ore ar trebui să ne dea mult de gândit, să ne întrebăm dacă nu cumva lucrul acesta se întâmplă deja prin spitalele din România.

Valul 3 al pandemiei de coronavirus nu e vreo minune care a apărut așa peste noapte în România. De faptul că va veni un nou val, de această dată generat de noile tulpini ale coronavirusului, s-a știut din timp, astfel că multe din țările din lumea asta au luat măsuri responsabile tocmai pentru a nu se ajunge la o situație precum cea în care este România acum. În timp ce medicii români atrăgeau atenția, prin diverse mijloace de comunicare, că noile tulpini ale coronavirusului sunt extrem de contagioase și circulă deja în toate județele din România, Ministerul Sănătății căzuse într-un somn adânc din care pare că nu se va trezi prea curând. De aproape 4 luni de când este la Ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu nu a reușit să se trezească din beția puterii.

" "
" "

Tot ce a făcut a fost să-și delege atribuțiile către secretarii de stat, să comunice rareori prin comunicate de presă, să se comporte ca un om de partid, să uite să plătească salarii pentru personalul aflat în prima linie în lupta cu COVID-19 și, mai ales… , să pună coaliția de guvernare pe un butoi cu pulbere. Despre lipsa experienței în a manageria un minister extrem de important în această perioadă, cum este cel al Sănătății, știam încă de pe vremea Guvernului Cioloș, însă mare mi-a fost mirarea să aflu că Vlad Voiculescu este și un om lipsit total de empatie. Iar asta o să o puteți vedea doar dacă nu sunt camerele pornite pe el.

Dispariția lui Vlad Voiculescu din spațiul public în momente-cheie la care românii așteptau un răspuns oficial a amplificat și mai mult lipsa încrederii românilor în sistemul medical și a dat material de propagandă conspiraționiștilor. În spațiul public s-a remarcat în ultima perioadă o mult mai puternică campanie anti-vaccinare decât pro-vaccinare, iar Ministerul Sănătății a continuat să doarmă. Acum, când România se apropie de limita maximă a locurilor la Terapie Intensivă, ministrul Sănătății este de negăsit. Cel care ar fi trebuit să iasă imediat într-o conferință de presă, să ne explice ceva, să ne zică orice, dar să ne zică ceva… este de negăsit.

N-am înțeles și nu o să înțeleg deloc îndârjirea cu care coaliția aceasta de guvernare îl ține în brațe pe Voiculescu. Oare niște negocieri politice sunt mai presus de ceea ce se întâmplă cu viețile românilor de-acum încolo? Chiar n-a mai rămas nimeni să gândească în Guvernul ăla? Chiar ne jucăm cu viața românilor, lăsând la conducerea Ministerului Sănătății o persoană incapabilă să conducă o astfel de instituție? Cine își va asuma de-acum încolo decesele românilor care nu mai găsesc locuri la Terapie Intensivă? Cine își va asuma de-acum încolo dezastrul de la Ministerul Sănătății? Doar noi, românii?

 

 

1 comentariu la “L-a văzut cineva pe Vlad Voiculescu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *