Skip to content
Politică

L. C. Kovesi critică, din nou, amendamentele la Codul penal

cotidianul.o

Procurorul-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi critică, din nou, amendamentele la Codul penal şi Codul de procedură penală discutate, zilele acestea, în comisia condusă de Florin Iordache.

De altfel, toate marile structuri de parchet au tras semnale de alarmă cu privire la blocarea anchetelor. Într-un interviu acordat Libertatea.ro, magistratul a exemplificat care ar putea fi efectele, potrivit Digi24.ro

„Un judecător era investigat pentru corupţie, pretindea bani pentru a pronunţa anumite soluţii, iar în timp ce noi investigam această faptă penală, unul dintre complici a comis infracţiunea de acte sexuale cu un minor. Dacă aceste propuneri vor intra în vigoare, va trebui să închidem ochii atunci când aflăm de fapte de violenţă, asupra minorilor, asupra femeilor, poate pornografie infantilă sau crimă. Să presupunem că un polițist a încătuşat nelegal o persoană. Ce înseamnă, că toate persoanele care comit fapte de corupţie, evaziune, spălare de bani nu trebuie arestate niciodată? Că poţi să iei şpagă ca ministru de milioane de euro, dar nu poţi să fii arestat preventiv că un poliţist o dată a greşit când a pus cătuşe?”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *