La 83 de ani, democrata Nancy Pelosi candidează pentru un nou mandat în Camera Reprezentanţilor

sua
Sursă foto: Unsplash

Fosta şefă democrată a Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Peloci, în vârstă de 83 de ani, a anunţat vineri că va candida la alegerile de anul viitor pentru încă un nou mandat în Congres, ca reprezentantă a districtului electoral San Francisco, relatează agenţiile France Presse şi EFE.

„Acum, mai mult ca niciodată, oraşul nostru are nevoie de noi pentru a promova valorile din San Francisco şi redresarea noastră. Ţara noastră are nevoie ca Statele Unite să arate lumii întregi că drapelul nostru este în continuare aici, cu libertate şi justiţie pentru TOŢI. De aceea candidez pentru realegere şi vă cer cu respect votul”, le-a transmis Pelosi simpatizanţilor săi, într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare X, fostă Twitter.

Anunţul ei survine în timp ce în SUA au loc dezbateri intense despre îmbătrânirea clasei politice americane. Cu actualul preşedinte democrat Joe Biden în vârstă de 80 de ani, cu rivalul său republican Donald Trump în vârstă de 77 de ani, ambii hotărâţi să candideze încă o dată la prezidenţialele de anul viitor, şi cu congresmeni importanţi din ambele partide de asemenea în jurul a 80 de ani, SUA riscă să ajungă o ţară condusă de o gerontocraţie, notează agerpres.ro.

Prima femeie care a fost preşedintă a Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi a renunţat în noiembrie anul trecut la acest post după ce republicanii au câştigat în alegerile de la jumătatea mandatului majoritatea în această cameră a Congresului. Ea declara atunci că doreşte să „lase loc unei noi generaţii”.

Pelosi este acum simplă membră a Congresului, însă păstrează acolo o influenţă considerabilă. Ea s-a remarcat mai ales pentru înverşunarea cu care l-a combătut pe preşedintele republican Donald Trump.

În octombrie anul trecut soţul ei, Paul, a fost atacat la domiciliul lor din California de către un individ înarmat cu un ciocan, care a mărturisit apoi că o căuta de fapt pe Nancy Pelosi pentru „a-i zdrobi genunchii”.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL