Skip to content
Sănătate

La acest moment în ţară sunt disponibile pentru pacienţii cu COVID 106 paturi libere de ATI, din care 8 în Bucureşti

Inquam Photos/Virgil Simonescu

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că marţi, în ţară, sunt disponibile pentru pacienţii cu COVID 106 paturi libere de ATI, din care 8 în Bucureşti.

„În data de 23 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.694 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19.  În Bucureşti sunt avizate de DSP 383 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 127 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. „, a transmis, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.

1.490 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

”La  nivel naţional, la acest moment sunt disponibile 106 paturi  libere de ATI, 8 în Bucureşti, 7 în judeţul Alba, 4 în judeţul Argeş, 2 în judeţul Bacău, 1 în judeţul Bihor, 6 în judeţul Botoşani, 1 în judeţul Braşov, 1 în judeţul Caraş Severin, 12 în judeţul Constanta, 2 în judeţul Covasna, 9 în judeţul Dolj, 7 în judeţul Galaţi, 2 în judeţul Giurgiu, 1 în judeţul Gorj, 5 în judeţul Harghita, 3 în judeţul Iaşi, 2 în judeţul Mehedinţi , 1 în judeţul Neamţ, 8 în judeţul Olt, 5 în judeţul Sălaj, 5 în judeţul Sibiu, 5 în judeţul Suceava, 2 în judeţul Teleorman, 2 în judeţul Vaslui, 5 în judeţul Vrancea,  altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.”, a precizat sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *