Skip to content
Politică

La cât e estimat jaful din afacerile cu fonduri europene din mandatul lui Băsescu

Plata pentru jaful făcut cu fonduri europene din mandatul fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, se ridică la un miliard de euro, informează Antena 3.

Dintr-o solicitare făcută de Antena 3 către Ministerul Fondurilor Europene, aflăm că, în perioada 2007 – 2013, românii au plătit un miliard de euro pentru toate ilegalităţile făcute cu fonduri europene.

Astfel, Guvernul Boc ar fi cel care a lăsat aproape toate axele pe fonduri europene blocate – programul operaţional regional, condus de Elena Udrea, programul de transporturi, condus la acea vreme de Anca Boagiu.

Iată documentul:

„Pentru perioada de programare 2007 – 2013, România a suportat corecţii financiare sistemice în valoare de aproximativ 780 milioane de euro până la sfârşitul lunii februarie a.c. Precizăm că acestea se deduc din sumele solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate României, înainte de transmiterea documentelor necesare pentru decontarea acestor sume din fondurile europene alocate României.

În cazul proiectelor în care s-au constatat nereguli, corecţiile financiare se aplică până la finalizarea implementării respectivului proiect. Ultimul an în care mai pot fi efectuate cheltuieli de către beneficiarii fondurilor europene aferente cadrului financiar 2007 – 2013, este anul 2015. Valoarea totală a corecţiilor financiare pe care le va suporta România până la sfârşitul perioadei de programare 2007 – 2013 este estimată la aproximativ 1 miliard de euro”, se arată într-un document transmis de către Ministerul Fondurilor Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *