Skip to content
Politică

La ce oră ajunge Nicușor Constantinescu în țară

Președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, se întoarce, joi, în țară. Acesta a anunțat pe un site de socializare că va ajunge la ora 12:40 în București.

”Anunt catre voi prieteni, vin nesilit de nimeni acasa maine joi 6 nov 2014 la Bucuresti,ora 12.40 pm.SUA au respins cererea de extradare a mea, eu am renuntat la RADIOTERAPIE, diminuindu-mi sansele cu 15% de a nu reveni cancerul de prostata.Am decis sa stopez minciunile DNA care sustin ca am fugit din Romania! Tocmai venirea mea va demonstra contrariul! Am drenul inca in pelvis din 18 iulie! Am nevoie de asistenta medicala!”, a scris Nicușor Constantinescu pe Facebook.

Nicuşor Constantinescu le-a spus judecătorilor din Turcia că va veni de bună voie în România, miercuri seară sau joi dimineaţă, astfel că instanţa nu a dispus arestarea lui, a anunțat, unul dintre avocaţii preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa. Nicușor Constantinescu a fost reținut, miercuri, în Turcia.

Constantinescu a plecat în urmă cu aproximativ șapte luni în Statele Unite ale Americii, procurorii DNA au obținut mandat de arestare și au cerut extrădarea acestuia, însă autoritățile SUA au refuzat cererea.

Turcia are acord de extrădare cu România, drept pentru care dacă se va confirma faptul că Nicușor Constantinescu se află în Turcia, acesta va fi extrădat.

Nicuşor Constantinescu, pe numele căruia există în România un mandat de arestare, ar fi reuşit să mai scape o dată de autorităţile române, plecând din SUA în Turcia, conform unor surse din Poliţie.

Pe 23 ianuarie, Nicuşor Constantinescu a plecat din ţară sub pretextul unor intervenţii medicale în SUA. De atunci, nu s-a mai întors.

Pe 7 august, Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv arestarea lui Nicuşor Constantinescu pentru o perioadă de 30 de zile, arestarea fiind decisă de Tribunalul Bucureşti pe 23 iulie. Atât Curtea de Apel Bucureşti, cât şi Tribunalul Bucureşti, au constat că Nicuşor Constantinescu se sustrage nemotivat cercetării judecătoreşti (judecarea dosarului n.red.) în unul din dosarele care a ajuns deja în instanţă.

1 comentariu la “La ce oră ajunge Nicușor Constantinescu în țară

  1. ocazie excelenta pentru ziaristi de ai controla drena. Crez ca o sa iasa cu moarte de om. Hienele nu se vor da batute pana nu-l vede cu catuse la mani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *